Фестивали

Највећи светски музичари на INmusic фестивалу

INmusic, највећи фестивал на отвореном у Хрватској, одржаће се од 19. до 21. јуна на Јаруну. Овогодишњи хедлајнери биће Alt-J, Kings of Leon, Arcade Fire, Kasabian, Дарко Рундек, Flogging Molly и многи други.

У склопу фестивала, биће одржан и INteatar, у оквиру којег ће бити приказане три представе. За посетиоце обезбеђени су камп, који се налази на два острва Великог језера – Универзијада и Трешњевка, као и излети на атрактивна одредишта у Хрватској.

Од 2016. фестивалска локација богатија је за још један садржај – прву светску реплику Теслиног торња високу 30 метара, која ће за време фестивала функционисати као посебна посебна аудио-визуелна позорница.

У протеклих једанаест година, на фестивалу су наступали The Black Keys, Alice in Chains, Massive Attacki, Arctic Monkeys, The Kooks, Ник Кејв, Placebo, Moby, Sonic Youth… Имена попут ових разлог су што је INmusic добитник бројних међународних признања, а крајем прошле године, чувени британски New Musical Express уврстио га је међу дванаест најпопуларнијих фестивала на свету.

У Србији карте за INmusic могу се набавити на продајним местима Гигстиx-а, по цени од 8.190дин за фестивал и 12.690дин за фестивал и камп.

(М.С, Н.М)